Usein kysyttyä

Osa asunnoistamme on valtion tukemia asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn toimesta. Vuokralaisten valinnassa noudatamme tässä ARAn asetuksia perustuen asunnontarpeeseen, varallisuuteen ja tuloihin.

Osa kiinteistöomaisuudestamme on vapaarahoitteista, joiden kohdalla ei noudateta ARAn rajoituksia.

Odotusaikaan vaikuttavat useat eri tekijät, kuten asunnontarve, asuinalue sekä asuntotyyppi. Käsittelemme saapuneet hakemukset päivittäin. Tarkistamme jokaisen hakemuksen luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä.

On hyvä muistaa, että huolellisesti täytetty hakemus nopeuttaa käsittelyä.

Luottohäiriöt huomioidaan ja tilanteesta tehdään kokonaisarvio.

Ennen muuttoa vaadimme vuokravakuuden, joka vastaa kahden kuukauden vuokraa. Vakuus voidaan maksaa tilillemme tai vaihtoehtoisesti Kelan tai sosiaalitoimiston myöntämänä maksusitoumumuksena. Vuokralaisen muutettua pois vakuutta voidaan käyttää maksamattomiin vuokriin, siivoukseen, ilkivallan korjauksiin tai lukkojen vaihtoon.

Kotisivullamme on jo vapautuneita asuntoja sekä sellaisia, jotka tulevat vapautumaan. Osa niistä saattaa jo olla varattuja tai niitä on tarjottu aikaisempien hakemusten perusteella. Poistamme asunnon kotisivultamme, kun kirjallinen sopimus sen vuokraamisesta on tehty.

Sallimme lemmikit asunnoissamme. Muista, että vastaat lemmikistäsi henkilökohtaisesti ja että talon järjestyssääntöjä on noudatettava.

Kaikista vuoden 2013 jälkeen laadituista vuokrasopimuksista ilmenee, että asunnossa tupakointi on kielletty. Tupakointi parvekkeella on sallittu.